DSC_0115

BELKAR™

június 14, 2019 1:49 du. Közzétette

Új hatóanyagtartalmú, egyedi hatásmechanizmusú repce őszi posztemergens gyomirtó szer

A repcében számos keresztesvirágú gyomnövény (pásztortáska, zsombor és tarsóka fajok) ellen kell küzdeni, amelyek nem vagy csak nehezen megoldhatóak. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt a melegigényes, nyári gyomok (csattanó maszlag, libatop fajok, stb.) is nagy számban fordulnak elő, ezzel együtt a klasszikus gyomok kelése eltolódott szeptemberről októberre. A gyomirtás elvégzése nem igényli a korai védekezést, mivel az őszi gyomok majd később kelnek (nem tart ki a gyomirtó hatás) és a korai alapkezeléseknek nincs jelentős hatásuk a nyári gyomok ellen. Ezen problémák megoldását fogja nyújtani a termelők részére a 2019 tavaszán engedélyt kapott Belkar™ repce őszi gyomirtó készítmény. Mit ad Önöknek ez a termék?

  • Rendkívül széles hatásspektrum a magról kelő kétszikű gyomok ellen.
  • Hatékony megoldás a keresztesvirágú gyomok ellen.
  • Kiváló hatás a melegigényes, nyári gyomok ellen.Bármilyen repcében használható.
  • Hatásához nincs szükség csapadékra.
  • Nincs utóvetemény korlátozás
DCIM100MEDIADJI_0129.JPG

Jobbra Belkar™ hatása a következő év júniusában ebszikfűvel fertőzött területen. Balatonszemes 2017.

 

 

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA

A készítményt őszi káposztarepcében lehet felhasználni ősszel a már kikelt gyomok szik-6 leveles állapotában posztemergensen a repce 6-8 leveles állapotában 0,5 l/ha dózisban lehet kijuttatni, a gyomok 2-8 leveles állapota között évente 1 alkalommal. A Belkar™-t fel lehet használni osztott kezelésben is. Ebben az esetben 2-6 leveles repce állapotban 0,25 l/ha Belkar™-t, majd 6 leveles állapot után az újrakelések ellen újabb 0,25 l/ha Belkar™-t kell kipermetezni. A két kezelést között minimum 14 napnak kell eltelnie. A készítmény kiválóan alkalmas a rosszul sikerült preemergens kezelések után előjövő akár melegigényes, akár őszi gyomok elleni gyomirtásra. A Belkar™ metazaklór mentes készítmény, így megbízhatóan használható azokon a területeken, ahol nem telt el 3 év metazaklór tartalmú készítmény alkalmazása óta.

2019_06_03_02

Belkar™ hatása piros árvacsalán ellen a kezelést követő 45. napon Törökszentmiklós 2016.

 

Érzékeny gyom

fajok: szikfű-, pipitér-, csorbóka-, aggófű-, árvacsalán-, tarsóka-, gólyaorr-, gémorr-, füstike- nefelejcs fajok, pipacs, galaj, zsombor, pásztortáska, kék búzavirág, vadrepce, libatop-, szerbtövis-és keserűfű fajok, parlagfű, selyemmályva, varjúmák.

A készítmény a vetésváltást érdemben nem befolyásolja. Betakarítást követően bármilyen kultúra vethető illetve palántázható.

A keverhetőségről felhasználás előtt tájékozódjon a területi képviselőknél, illetve szakemberinktől. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

PAPP ZOLTÁN
Gyomirtó szer-termékmenedzser
Corteva™ Agriscience

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.