februar_kep_1

Hibrid ajánló

január 12, 2019 4:15 du. Közzétette

P9903 – A FAO 300 éréscsoport legnépszerűbb Pioneer hibridje

A P9903 egy Optimum® AQUAmax® minősítéssel rendelkező FAO300 végi hibrid. Kifejezetten a hazai termesztési körülményekhez lett nemesítve, így a Magyarországra jellemző kontinentális éghajlaton jól érzi magát. Jól tolerálja a virágzás és szemkitelítődés idején előforduló magas hőmérsékleteket.

Stressztűrése kiemelkedő. Ezt az is bizonyítja, hogy tőszámkísérleteinkben legtöbbször a magasabb tőszámokon adta a legnagyobb termést.

o4anLw

Pioneer Portfólió Farm, Agrár Béta Kft., Dombóvár, 2018.

Csőegészsége nagyon jó. Saját vizsgálatainkat a független NÉBIH felmérések is megerősítik: a legegészségesebbnek találták 2014-ben, a növénykórtani felvételezésekben (NÉBIH, 2014. 31-es csoport).

14cXLA

Minden termelőnek ajánljuk, aki a PR37N01-hez hasonlóan megbízható, de attól már magasabb termőképességgel rendelkező hibridet keres. Azoknak a termelőknek is ajánljuk, akik egy jó csőegészséggel rendelkező, rekordtermő hibridet keresnek. Javasoljuk továbbá azoknak is, akik olyan hibridet keresnek, amely jól reagál az emelt tőszámokra.

VzjjGA

Kíváló tulajdonságainak köszönhetően évről évre egyre népszerűbb a kukorica termesztők körében. 2018-ban a P9903 volt a Pioneer hibridek közül a legnagyobb területen vetett hibrid.

(Kleffmann, 2018.)

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.