repce-virag-kep-small

LUMIPOSA®

november 14, 2018 5:08 du. Közzétette

Hiánypótló a Lumiposa® inszekticid csávázó szer

2018 januárjában kapott hazai forgalmazási és felhasználási engedélyt a Lumiposa® inszekticid csávázószer őszi káposztarepcében. A Lumiposa® inszekticid csávázószer olyan termék amely kíváló védelmet nyújt a fiatal növényeknek, biztosítja a repce korai károsítók, földibolhák, káposzta légy, repcedarázs lárva elleni védelmet, a kártevők táplálkozásának gyors leállításával. A növények így egészségesen egyenletesen fejlődnek, ami a jó termés és kiváló minőség alapja.

A Lumiposa® szisztemikus hatású rovarölő csávázószer, mely védi a kelőfélben lévő fiatal repce növényeket a legfontosabb kártevők széles körétől, melyek a korai fejlődési állapotban veszélyeztetik a repcét. Azonnali védelmet nyújt a kártétel elkerülése érdekében, biztosítva a növények gyors kezdeti fejlődését, melyek így megerősödve jobb vigorral fejlődnek.

Az idei tapasztalatok a Lumiposa® csávázott repce vetőmag használatával kapcsolatosan pozitívak. Az ország egyes részein a földibolhák, másutt a repcedarázs lárva fertőzés volt erős, sőt néhol extrém magas egyedszámmal voltak jelen a területen az említett kártevők.

A csávázószer hatékonyságát jól mutatja a Lajoskomáromban szeptember végén készült felvétel. A terület nagyobb felét Lumiposa® csávázott, míg egy kisebb részét csávázatlan vetőmaggal vetették el augusztus 23-án (meg kell jegyezzük, ez nem volt szándékos, a csávázott mag elfogyott és a gépkapacitás kihasználása érdekében, gyorsan pótolták a hiányt azzal a maggal ami éppen rendelkezésre állt).

Ahol nem volt csávázás a korai kártevők – ebben az esetben a repcedarázs álhernyója – gyakorlatilag tarra rágta a kelőfélben lévő repcét. A csávázott maggal elvetett területen viszont a növények egészséges képet mutatnak. A fotó készítésének idején szeptember közepén, még nem történt rovarölő szeres állománykezelés, de a hónap végén erre is sor került, az extrém magas kártevő betelepedés miatt.

2018_11_04_Lumiposa vs untreated Lajoskomárom bence

Az idei évben sok termelő említette, hogy a zöldítésre használt területek és a repce árvakelés voltak a korai repce kártevők elsődleges fertőzési forrásai, ezeket, illetve a közelükben vetett repce táblákat fokozott figyelemmel kellet kísérni.

A Lumiposa® használatának előnyei

  • A Lumiposa® egy új hatásmódú inszekticid csávázószer
  • Kimagasló védelmet biztosít a repce legfontosabb korai kártevői ellen
  • A Lumiposa® segíti a repce fejlődését a legérzékenyebb időszakban, hogy láthatóan erőteljes állomány alakuljon ki a jó termés érdekében
  • A Lumiposa® új hatásmódja a csávázásban a rezisztencia megelőzés idális eszköze
  • A Lumiposa® kedvező környezeti profillal rendelkezik és minimális/nincs hatása van a hasznos élő szervezetekre amennyiben a címke utasításainak megfelelően kerül felhasználásra
  • Új eszköze az az Integrált Növényvédelem (IPM) programoknak

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.