DSC_0115

NURELLE™-D

február 25, 2019 10:55 de. Közzétette

Állandó hatóanyagtartalom, kiváló hatás a kártevők ellen.

  • Legjobb hatás mindkét repce szárormányos faj ellen, így közvetetten csökkenti a fóma fertőzést.
  • Megalapozza a védelmet a később betelepülő repcefénybogarak ellen.
  • Hosszú tartamhatás hideg időben is (10 ºC alatt) és kiváló gázhatás.
  • Tavasszal és ősszel egy – egy alkalommal felhasználható.

Az elmúlt 13 évben nem volt olyan kicsi a repce vetésterülete Európában, mint most. Ha igazak a számok, akkor ősszel mindössze 5,8 millió hektárnyi területen került földbe a mag (csak összehasonlításul: 2015-ben 6,5 millió hektárt ölelt fel ez a kultúra). Csak Franciaországban negyedével csökkent a repce termőterülete, most 1,2 millió hektárra becsülhető. Németországban 18 százalékos mértékű a zsugorodás, összesen mintegy egymillió hektárrról beszélnek. Nagy-Brittanában 600 ezer hektáros vetésterületről számoltak be, ami mindössze 3 százalékos területcsökkenésnek felel meg.

Magyarországon az előzetes becslések szerint 2018 őszén közel 310.000 hektáron vetettek repcét a gazdák. Ez a terület nagyság viszont lényegesen meghaladja az előző évek átlagát. Érdemes tehát megbecsülni a földbe került és növekvő növényt tavasszal.

Védekezni kell! Az ígéretesen magas áron értékesíthető termés felét ne adjuk a rovaroknak!

Nurelle-D-02-04-1

Balra a károsított, jobbra az egészséges repce növény

Használjuk a megbízható Nurelle™-D-t, ami bebizonyította, hogy méltó a repcetermesztők bizalmára: az elmúlt 19 évben összesen közel, 2,7 millió hektár repcét kezeltek a készítménnyel. Segítségével a gazdák (mai áron számolva) több mint, 210 milliárd forint értékű őszi káposztarepcét termést mentettek meg a kártevőktől.

A Nurelle™-D sikerét azóta egyetlen készítmény sem tudta felülmúlni. A készítmény tartalmaz egy taglozó hatású kontakt (cipermetrin) illetve egy, a viaszrétegbe beépülő, tartamhatást biztosító hatóanyagot (klórpirifosz-etil). A két hatóanyaga, ebben a gyári formulációban kiváló megoldásnak bizonyult mind hatékonyságban, mind tartamhatásban.

Megbízhatósága pedig minden kétséget kizár. 0,6 l/ha dózisban kijuttatva valamennyi repcében előforduló kártevő – repceszár-ormányos, nagy repceormányos, repce fénybogár, illetve ősszel mocskospajor, repcebolha, repcedarázs álhernyója, kis káposztalégy, repce gubacsormányos ellen hatékony. Szakemberek, felhasználók egybehangzó véleménye szerint a kora tavaszi időszakban a Nurelle™-D-nek nincs alternatívája a szárkárosító ormányosok ellen.

Nurelle-D-02-04-2

Fent a károsított, lent az egészséges repce növény szárkeresztmetszete

…ÉS NE FELEDJE: ˮMinden rovarölő technológia annyit ér, amennyi Nurelle™-D van benne.”
Csörgő Albin, növényvédelmi szaktanácsadó

 

Papp Zoltán
Herbicid termékmenedzser
Corteva Agriscience™
A DowDuPont Mezőgazdasági Üzletága

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.