DSC_0026_small

P9074: Egy korai hibrid hatalmas termőképességgel!

május 19, 2015 3:20 du. Közzétette

Az idei évben a Pioneer új portfóliójának részeként került bevezetésre a P9074-es hibrid a FAO300 eleji csoportban. Érésideje FAO310, ezzel a legkorábbi hibrid a FAO300-as szegmensben. Termőképessége viszont koraisága ellenére egészen a csúcsokat ostromolja! Kísérleteinkben több alkalommal volt első helyezett, túlteljesítve jóval későbbi hibrideket is. Ezért is ajánljuk minden termelő figyelmébe, aki ebben az érésidőben keres kukorica hibridet, illetve másoknak is, hiszen FAO300 végi hibridekkel veszi fel a versenyt, miközben azoknál jóval gazdaságosabban termeszthető, alacsonyabb betakarításkori víztartalma miatt.

Csőegészségét tekintve is jó választás, látványos, egészséges csöveket hozott még a fuzáriummal fertőzőtt területeken is. Agronómiai tulajdonságai is kiemelkedően jók, nem fog megdőlni, szára, gyökere erős! Növény és csőmagassága ideális.

Termőképességét jól szemlélteti a NÉBIH regisztrációs vizsgálata, ahol EU listás hibridként szerepelt. A későbbi FAO300 végi hibridek szintjén, vagy azok felett termett, ugyanakkor a legalacsonyabb szemnedveséggel takarították be!

Jelentőségét tovább növeli, hogy rövid tenyészideje miatt alkalmas a kései vetésekre is (május közepéig). Az idei évben a jelentős területet kitevő vízborítások miatt félő, hogy sokan fognak későn vetni. A P9074-el viszont csökkenthető a kockázat, még májusban vetve is időben be fog érni és a termés minőségében és mennyiségében sem kell kompromisszumot kötni!

p9074

Fábián László
termékmenedzser
Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.