1_2

Victus® OD + Python™ Flexi

április 29, 2019 8:51 de. Közzétette

Költséghatékony megoldás magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen a kukorica posztemergens gyomirtásában

A posztemergens gyomirtásban olyan gyomok ellen küzdhetünk, amelyek ellen preemergensen vagy korai posztemergensen nem, illetve nehezen lehet küzdeni. A következő elvárásoknak kell megfelelni:

  1. Széles hatásspektrum
  2. Hosszú hatástartam
  3. Szelektivitás
  4. Rugalmas felhasználhatóság
  5. Költséghatékonyság

A Victus® OD + Python™ Flexi ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelel. A 60 hektáros csomagban (amely 5 ha-ra szétszedhető) 12X5 L Victus® OD, 40X0,5 L Python™ 280 SC és 40X150 g Lontrel™ 72 SG és a hozzá tartozó adjuváns (Trend®) található. Ez 1,0 l/ha Victus® OD + 0,3 l/ha Python™ 280 SC + 100 g/ha Lontrel™ 72 SG és 0,1 % Trend® dózis jelent (5 ha-ra 5 L Victus® OD + 3X0,5 l Python™ 280 SC + 5X100 g Lontrel™ 72 SG + 1 L Trend).

  1. Széles hatásspektrum: a csomagban lévő három készítmény négy hatóanyaga tökéletes gyomirtási hatást ad az összes magról kelő (1. kép) és néhány évelő kétszikű gyomnövény ellen. A kukoricában előforduló magról kelő kétszikű gyomok elleni hatékonyságot mutatja az 1. táblázat:

2019_04_04_00 1 táblázat

A kétszikű gyomnövények közül a mezei acat és a fekete üröm gyenge vagy közepes fertőzöttségét képes jó hatékonysággal megoldani. Ezen gyomok erős fertőzöttségét vagy más évelő kétszikű gyomnövényt a Colombus™ EC képes nagy hatékonysággal pusztítani.

  1. Hosszú hatástartam: a Victus® OD + Python™ Flexi hatóanyagai képesek 4-6 hetes tartamhatást biztosítani a magról kelő kétszikű gyomok ellen, amely így a kukorica sorok záródásáig tiszta területet adnak.
  1. Szelektivitás: a csomagban lévő három készítmény mind a négy hatóanyaga teljes szelektivitással rendelkezik, bármely kukorica hibrid 6 leveles állapotáig.
  1. Rugalmas felhasználhatóság: a csomagban lévő három készítmény rugalmasan és biztonságosan használható 2, 4 vagy akár 6 leveles kukoricában is a már kikelt gyomok ellen.
  1. Költséghatékony: A csomag baráti ára biztosíték arra, hogy ár/érték arányban az egyik legjobb készítményt kaphassa meg a végfelhasználó.
2019_04_04_01 Python Flexi hatása a kezelést követő 14. napon parlagfű ellen Jászboldogháza 2016_w1000

Python™ Flexi hatása a kezelést követő 14. napon parlagfű ellen. Jászboldogháza 2016.

 

Felhasználási javaslat

A Victus® OD + Python™ Flexi-t takarmány- és silókukoricában lehet felhasználni a kultúrnövény 1-6 leveles állapota között a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotában 200-300 l/ha lémennyiség felhasználásával.

Dózis: Victus® OD 1,0 l/ha + Python™ 280 SC 0,3 l/ha + Lontrel™ 72 SG 100 g/ha + Trend 0,1 %. Fejlettebb egyszikű gyomok vagy muhar fajok esetén a Victus® dózisát növelni kell 1,25-1,5 l/ha-ra. Hideg időben történő kijuttatás a leveleken csavarodást, sárgulást okozhat, amelyet a kukorica károsodás nélkül kinő. Keverhető az ebben az időszakban felhasználható Zn és N tartalmú levéltrágyákkal és nitrogén stabilizátorral (N-Lock™). Szerves-foszforsav tartalmú növényvédő szerrel nem keverhető. A két kezelés között 7 nap különbségnek kell eltelni. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt. A készítmény hosszú tartamhatással rendelkezik kétszikű gyomok ellen, amely a tenyészidőszak végéig tart. A tartamhatás feltétele a kezelést követő két hétben hulló 10-20 mm csapadék.

A kezelés évében betakarítást követően ősszel kalászos gabona és őszi káposztarepce, míg a következő év tavaszán napraforgó, kukorica, tavaszi kalászos, olajretek, mustár, tavaszi repce, cirok, köles, fénymag, hagymaféle, mák, facélia, kender, len vethető és káposzta-, kabakosfélék palántázhatóak, valamint, ha a talaj pH értéke 6-nál nagyobb, cukorrépa, pillangósok, burgonyafélék és levélzöldségek vethetők. Extrém száraz időjárási viszonyok fokozzák az utóhatás kockázatát.

AKG programokban felhasználható.

Forgalmi kategória: I.

A gyomirtó csomag használatával egy rendkívül hatékony gyomirtást fog tapasztalni, amely mellé kedvező költségszint párosul. Reméljük a termék segíteni fogja jövedelmező termelését.

 

Papp Zoltán
Termékmenedzser

 

Részletes információval kapcsolatban keresse a Dow AgroSciences és DuPont szaktanácsadóit, akik segítenek Önnek vagy keresse a Dow AgroSciences és Dupont termékeiről szóló információs honlapot a www.cortvea.hu címen az interneten!

A fent leírtak tájékoztató jellegűek.

Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termékeken található címke utasításait!

Kategória:

Írta: admin

Hozzászólás zárolva.